הנחיה:
הקבוצה תועבר על-ידי ד"ר גיל לוי, פסיכולוג קליני ומנהל הקליניקה. בעל ניסיון רב בעבודה עם חרדות ובהנחיית קבוצות לטיפול בחרדה בכל הגילאים.
לכל מפגש יצטרף מטפל נוסף מצוות הקליניקה, על מנת לאפשר למידה משמעותית, רב-מקצועית, רחבה ונעימה.
היקף: 8 מפגשים של שעה וחצי.
מיקום:
הקבוצה תתקיים בהקליניקה - רחוב בר גיורא 12, רעננה. הקבוצה תתקיים במסגרת מצומצמת של עד 8 ילדים והוריהם.
מועדים קרובים:
ינואר 2019 - 8 ימי שלישי רצופים החל מה-8.1 בין השעות 18:30 ל- 20:00.
מאי 2019 - 8 ימי שלישי רצופים החל מה-7.5 בין השעות 18:30 ל- 20:00.
ספטמבר 2019 - 8 ימי שלישי רצופים החל מה-22.10 בין השעות 18:30 ל- 20:00.
עלות:
עלות הקבוצה 2800 ש"ח כולל מע"מ לכל המפגשים.
קבוצת הורים-ילדים
להתמודדות עם חרדות
חרדה הינה תופעה שכיחה ביותר בקרב ילדים, ומהווה את הגורם המרכזי לפניה לטיפול פסיכולוגי. חרדה עשויה להתבטא בדרכים רבות ולעיתים יעבור זמן רב עד שנזהה שההימנעות של הילד לרדת עם הכלב, כאבי הבטן בימי שבת בערב או הקושי להתרכז בהכנת שיעורי הבית, אינם פינוק, קלקול קיבה או לקות למידה - אלא פשוט סימפטום של חרדה.
חרדה יכולה להיות מאוד מאוד עקשנית, ויכולה לחשוף את פניה בדרכים שונות (ואפילו משונות). לדוגמא - היא יכולה להשפיע לנו על הגוף ולגרום לכאבי בטן, סחרחורת, הזעה, דופק מואץ, עייפות, ובחילות. היא יכולה להשפיע לנו על המחשבות ו"לתקוע" לנו בראש מחשבות רעות ומאיימות. היא יכולה לגרום לנו להרגיש בלבול, כעס, עצב וחוסר אונים. וכמובן, היא יכולה להשפיע על ההתנהגות שלנו ולהוביל להימנעות מללכת לבית הספר (או לעבודה), מכניסה למעליות או מטוסים, ואפילו, לגרום לנו לא להוציא את הכלב כשיורדת החשכה...
סימפטומים של חרדה שלא מטופלים כראוי, עלולים להתפתח, להשתנות, ו"לתפוס" חלק גדול יותר ויותר משגרת היום. הם אפילו יכולים להוביל לנסיגה בלימודים, לקשיים חברתיים, לריבים ומתיחויות, ומכאן הדרך קצרה לפגיעה בביטחון העצמי. במקרים חמורים, סימפטומים של חרדה עלולים "להתאגד" ולהוביל לקשיים נפשיים שאנו מכירים בשמות כמו התקפי חרדה, חרדה כללית, הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD), היפוכונדריה ועוד.
כמו שאמרנו, חרדה יכולה להיות מאוד עקשנית....
הבנת תופעות אלו, ולמידה כיצד מתמודדים עימן, יכולות לעשות את ההבדל בין חיים מלאי מתח, תסכול וכאב, לחיים רגועים, שקטים ומהנים.
למה בקבוצה?
הקבוצה מיועדת לילדי בית הספר היסודי ולהוריהם. עבור ילדים, ההורה אומנם מהווה את מקור ההרגעה העיקרי, אך הוא גם זה שמצפה מהילד להתמודד עם הקשיים אשר עשויים להוביל לחרדות. מכאן, שהתמודדות עם חרדות אינה "התפקיד" של הילד בלבד, אלא הינה משימה משפחתית. כלומר, על ההורים להיות "מומחים" לחרדה בכדי לעזור לילדיהם בצורה האופטימלית.
מניסיוננו, נוכחות הורים וילדים נוספים מעניקה הקלה גדולה לילד הסובל מחרדה, ומאשרת לו שאינו "מוזר" או "שונה", אלא מתמודד עם נושא מורכב כמו ילדים (ומבוגרים) רבים בגילו.
הקבוצה מהווה מקור לחיזוק מכל הכיוונים - הורים, ילדים ומנחים - ולרוב אנחנו מגלים שילדים הם המקור הטוב ביותר למציאת שיטות יצירתיות ומקוריות להירגעות והתמודדות. כך, נוצרת למידה משותפת רבת משמעות.
הקבוצה הינה קבוצה דינאמית ואקטיבית. כלומר, אתם תקבלו משימות הביתה - הן בתרגול דרכי הירגעות חדשות שנלמד אתכם והן בהתמודדות אקטיבית עם משימות מהם הילדים נמנעים.
הקבוצה תלווה במצגת, ובחוברת עבודה אישית לכל משפחה. כל ילד ילווה בהורה אחד לפחות לכל מפגש.
ולמה דווקא ב"הקליניקה"?
מרכז הקליניקה הינו מרכז רב תחומי לטיפול ואבחון פסיכולוגי. אנו מאמינים שטיפול רגשי הינו בראש ובראשונה מפגש אנושי שמטרתו להוביל להכרות מעמיקה של הילד את עצמו, להתמודדות יעילה ויצירתית עם קשיים ולהתפתחות אישית ובינאישית. אנו מאמינים שעל מטפלים להיות בתהליך מתמיד של התפתחות על מנת שיוכלו לפגוש את האדם שמולם כשלם.
המרכז מכיל חדרי טיפול פרטניים, חדרים לקבוצות וחדר הרצאות, על מנת לאפשר למידה, טיפול והנחיה בפורומים שונים, ומתוך הבנה שקבוצות טיפול הינן דרך יעילה ולעיתים רבות מהירה יוצר ליצור שינויי משמעוךתי בחייו של המטופל.
במקום חניה בשפע ופינת קפה.
פסיכולוג קליני
מנהל המרכז
ד"ר גיל לוי, פסיכולוגי קליני, בעל ניסיון רב בטיפול פרטני וקבוצתי בהפרעות חרדה.
משלב בטיפולו מספר גישות ובעיקרן את הגישה הפסיכודינמית והגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) לצד שימוש בכלים מגוונים כגון ביופידבק, מדיטציה, טכניקות הרפיה, ACT ועוד.
מבנה הקבוצה
הקבוצה בניה משמונה מפגשים בני שעה וחצי כל אחד.
מפגש ראשון- הכרות, הגדרת הקבוצה, חלוקת חוברות, כללים וציפיות מהקבוצה, הסבר ראשוני על חרדה ובניית תכנית אישית.
מפגש שני- סבב פתיחה, לימוד כלים פיזיולוגיים להתמודדות עם חרדות ובדיקת המשימות.
מפגש שלישי- משחק פתיחה, בדיקת המשימות ולימוד כלים קוגניטיביים להתמודדות עם חרדות
מפגש רביעי- לימוד ותרגול מיינדפולנס, בניית תכנית חשיפה אישית לכל ילד.
מפגש חמישי- סיכום טכניקות ההתמודדות לקראת עבודה אינטנסיבית על חשיפות.
מפגש שישי- ביופידבק ובדיקת התכנית האישית.
מפגש שביעי- המשך עבודה אישית עם הילדים ולמידת דרכי הרגעה אלטרנטביות ואישיות.
מפגש שמיני- סיכום, סקירת השיגים אישיים וחלוקת תעודות השתתפות לילדים.